2008. december 11., csütörtök

Még több hírlevél

Mint hírleveles, sok hírlevélküldő szolgáltatásra feliratkoztam s figyeltem, hogy melyik oldalról, milyen leveleket küldenek és hányszor.
Egyik érdekesség, amikor kétszer is kiküldik a hírlevelet, vagy háromszor...
De az is előfordul, hogy ha leiratkozom, akkor utána is tovább kapom a levelet, vagy nincs olyan funkció hogy leiratkozás...
- Ezeket nem kritikának szánom, hanem mint érdekességként szeretném bemutatni. -
Többféle levelet is kapok. Az egyik amikor lényegében rss-t küldenek nekem, egy kis reklámmal. Ez a mindmegette.hu hírlevele esetében úgy jelenik meg, hogy küldenek 3 receptet amit egy linken keresztül tudok megnézni, tehát ha kattintok akkor az ő oldalukra megyek-> látogatom az oldalukat. Mint tudjuk a hírlevél olvasók többsége megnézi és bezárja. Kevés az a felhasználó aki kattint szövegre, viszont kicsivel több aki képre, vagy mozgóképre kattint. De két pozitívumot itt mindenképpen megemlítenék az egyik, hogy a levelet tényleg egyszer kapom meg és a másik ami számomra kicsit vicces - de mindenképpen korrekt -, hogy igencsak figyelem felkeltően ki van írva:
Amennyiben a jövõben nem szeretnéd megkapni ezt a levelet, kattints a következõ linkre! Hírlevél lemondása
Korrekt de soha nem írnám ki ekkora betűkkel, hogy iratkozz le...

Másik oldal, amiről sikerült azóta leiratkoznom a vg.hu ők csak kétszer küldték el ugyanazt a hírlevelet. Minden esetben hasznos információkat kaptam az oldaltól, - tehát azzal sohasem volt probléma.- Viszont amikor levelet küldünk, akkor arra figyelni kell hogy a benne lévő adatokat ne kelljen minden esetben egy szerverről letölteni, mert ha a szerver haldoklik, vagy nekem éppen nincsen netem - ami persze ritka, de előfordul- akkor a képek, képként készített szövegek stb nem jelenik meg és lehet hogy pont azt szeretném elolvasni. Tehát erre is oda kell figyelni ha hírlevelet küld/szerkeszt valaki.

3 megjegyzés:

Csáki István írta...

Szia

mostanában én is sokat foglalkozom hírlevelekkel, így jó olvasni az írásaidat.
Pár megjegyzés:
- az iratkozzon le itt és itt szöveg azért nagy mert a béna user nem látja ha kicsivel van írva. Mi is külddtünk számtalan levelet, de a 10-es betűméretet nem látják. A footer felett volt, és állandóan panaszkodtak hogy nincs is benne. majd megnöveltem 12-esre, és kapott egy bold tulajdonságot, meg egy eltartást a footertől, és máris szinte nem érkezett levél.
- a naponta két ugyanaz a tartalom. ez már bajosabb. Volt hogy mi 100.000 Ft-os büntetést kaptunk azért mert véletlenül kétszer ment ki a levél. S mindezt azért, mert egy jófej user felnyomott az NHH-nál. Szóval a napi spammelők ellen van ilyen megoldás is.

Adam írta...

Szia István
Szerencsére nekem ilyen tapasztalatom még nem volt, hogy panaszkodtak volna, mert nem találják a leiratkozást.
A levél formája, színe függvénye hogy mennyire tűnik ki a leiratkozási lehetőség, meg persze a közönségtől is függ, hogy kiknek küldöd, mert ha 40+ osoknak akkor teljesen megértem a panaszukat.
Nem tudom, hogy a hírleveled milyen, de a benne lévő legkisebb/ vagy átlagos szövegnél szerintem nem jó ha nagyobb a leiratkozási lehetőség, sőt szerintem annál érdemesebb egyel kisebbre venni. Kérdésem, hogy írtad, hogy megnövelted a betűméretet és félkövérre változtattad. Nőt ezzel a leiratkozók száma? Vagy nem történt változás?

Csáki István írta...

Persze, arra azért figyeltem hogy a kenyérszöveg méreténél ne legyen nagyobb a leiratkozás mérete. Önmagához képest növeltem, és vastagítottam meg. S miután ez megtörtént, a hírlevelek utáni panasz "áradat" elmaradt. Mindenki észrevette hogy az ott van, és ha nem kíváncsi rá, akkor használta.
Akinek én küldöm nem lehet megmondani ki milyen életkorú, nem, stb. A regisztráció alkalmával erre nem térünk ki. De nem is fontos ez szerintem a mi oldalunknál.