2010. június 21., hétfő

Lassan Hollandia - eleinte laptop nélkül...

Továbbra is weboldalakkal foglalkozom.., de most ezt az évet a nyelvtanulásnak fogom szentelni, s ha minden igaz, kapok a tanév végén még egy diplomát..
Hogy mit is fogok tanulni :) háát az teljesen elüt az online világtól. De remélem a kettőt össze fogom tudni majd kapcsolni. A szak neve: International Food Chain Management és Hollandiában Drontenben, - Amszterdamtól nem messze - fogom a hétköznapjaimat tölteni...Köszönet érte Erasmus :)

A jelentkezésről s az egész folyamatáról gondoltam egy-két szót szólni hátha más is hasznát tudja venni majd az írásnak:
Első körben a hely meghatározása ami fontos, majd a bírák eldöntik, hogy alkalmasak vagyunk-e a külföldi programra, van aki félévre, van aki egy évre (mint én) jelentkezik. - fölösleges izgulni a meghallgatáson, ez nem egy vizsga! az már egy másik probléma lehet, ha túl sokan jelentkeznek az adott helyre.. -

Nekem gyorsabban pörögtek az események mint azoknak akik más országba mentek (pl Portugália, Németo stb..) mert az egyik tanár/szervező lejött Hollandiából és volt egy elbeszélgetés, majd néhány levélváltás - majd egy regisztrációs díjat kellett átutalni ami 50 Euro volt de ezt még májusban utaltam. - Közben a Corvinuson egy TOEFL tesztet kellett írnunk, ami nem sikerült túl jól, ezért meg kellett írnom újra, de az jött ki, hogy egy nyelvi felkészítő táborba kell mennem 3 hétre. Ami már egy kicsit húzósabb 675 Euro/3hét. A tábor weboldala.

A dátum megvan, repjegy foglalás:
- Wizzairrel sem Amszterdamba, se Drontenbe nem tudunk repülni, de Eindhowenbe igen. Nézegettem máshol is repjegyet, de wizzair a legolcsóbb, tehát a repjegyet sikerült 18805 FT-ért lefoglalni (14000 körül a repjegy és plusz 4000 a Poggyász)


Ezek az összegek, amik eddig elrepültek a számlámról, de ami jó hír mindenképpen, hogy 3660 Euro lesz majdan az ösztöndíjam a 12 hónapra. Ami havi lebontásban kb a szállást és a kaját fogja fedezni.

A következő bejegyzésben írok hogy milyen papírokat kellett beszereznem..

Következő bejegyzés

3 megjegyzés:

Szűcs "WordPress" Ádám írta...

Nocsak, nocsak, egy névrokon! :)

Adam írta...

Igen, igen már egy ideje :)
De van egy bűvész is a környezetben.. :)
De szerintem rátaláltál már.

Szűcs "WordPress" Ádám írta...

Igen, sokáig felváltva voltunk az elsők a Google-ben a nevünkre.

Sőt, még egy apple-blogos srác is van névrokon :)