2009. január 3., szombat

Hányan, mivel, mobilon

A cím kicsit keveseb gondolatot tartalmaz mint amennyit ebbe a következő néhány postba szeretnék írni:
Hányan használják a telefonjaikat böngészésre? Ugye azt már tudjuk hogy 100 emberre kb 115 telefon jut. Most az a kérdés hogy ezek közül ki internetezik két kézzel két mobilon. Remélem senki:)

Az NRC statisztikája rámutat, hogy azok közül akik interneteznek annak 20% internetezett már telefonján keresztül. És a megkérdezettek (10.000Fő) 3%-a rendszeresen internetezik a telefonján keresztül.
Arra a kutatás nem tér ki, vagyis nincs publikálva, hogy milyen böngészőn keresztül és általában mit néznek. Ha jól tudom a felhasználók többsége Opera böngészőn keresztül nézi az oldalakat a legtöbb telefonon jól működik. - az enyémen is de ezt talán korábbi bejegyzésemben említettem -
Tehát ha valaki most áll neki telefonján internetezni, akkor ez talán a legjobb választás. Előnyök hátrányok az oldalon megtalálhatóak, de amit kiemelnék, ami kicsit zavar, hogy videót nem játssza le (se opera mini, se opera 9.5-ös).
Erre van egy külön funkciója a telefonomnak (Nokia E51) ami letölti a videókat.

Nemrég letöltöttem egy újabb böngészőt a telefonomra, hogy mégiscsak megnézzem mit tudok még kihozni a google/mapsen és msnen kívül. Ez a skyfire lényegesebben lassabban töltődik be és van hogy le is fagy, de flash videot lehet vele nézni.
A videó is mutatja a különbséget a kettő böngésző között:

Nincsenek megjegyzések: